Tour de Kortebaan: ‘Perfecte start en een busje’

30 mei 2020 -

Voorlopig zijn alle kortebanen afgelast. Naast het gemis van de sport betekent dit ook dat de liefhebbers dit jaar geen reis maken langs al die gezellige dorpen en steden die een kortebaandraverij organiseren. Voor de redactie van Kortebaandraverijen.nl is dit onaanvaardbaar. Wij gaan daarom op de fiets in negen weken langs alle kortebaanplaatsen, halen herinneringen op en hebben onderweg bijzondere ontmoetingen met betrokkenen vanuit de sport. Via social media kun je onze reis op de voet volgen. Ook houdt hoofdredacteur Mathieu jou op de hoogte in dit blog. Vandaag editie 2, etappe 1: ‘Perfecte start en een busje’.

Ik word ’s morgens wakker met een kriebel in mijn buik. En dat is lang geleden. Het is een kriebel van spanning voor het onbekende, maar het is er ook omdat je ergens heel veel zin in hebt. Dit fietsplan hebben we bedacht om alles weer een beetje op gang te krijgen, de site te vullen, contacten te onderhouden, onze jaarlijkse reis door het land te maken, maar zeker ook om eindelijk weer een die heerlijke spanning te voelen!

Na een laatste blik op de route en een check of alle apparatuur goed is opgeladen, staat om 08.30 uur de familie al voor de deur. Zus Irene en broer Benjamin fietsen vandaag een stuk mee. Wanneer we op de fiets stappen, zijn wij op weg naar de startplaats in Voorschoten. Benjamin klikt de muziek van Jerry Lee Lewis aan. Al van jongs af aan draaien we deze muziek in de auto op weg naar een kortebaan. Het cd’tje duurt ongeveer een half uur. Inmiddels kunnen wij alle nummers van deze oude rocker dromen. Soms blijven ze de hele dag in ons hoofd zitten. Op dit moment deze muziek, het past precies!

Lees verder op Kortebaandraverijen.nl!