‘Dankzij Dugout is het contact directer en intensiever geworden’

28 mei 2020 -

Dugout is de digitale leeromgeving van de KNVB Academie. De KNVB biedt zijn leden hiermee de juiste hulp, ondersteuning en middelen om zich te ontwikkelen op voetbalgebied. Bij VV UNA werken ze actief met dit systeem. Docent Gerrie van Essen, co-docent en praktijkbegeleider van de scheidsrechters Dick Bijkerk en voormalig cursist Verenigingsscheidsrechter Robin Timmermans zijn zeer tevreden.

Alle drie geven zij aan dat Dugout een gemakkelijk programma is. “Wanneer je eenmaal je inlog hebt, kun je bij alle documenten en instructies. De uitleg is overal heel helder. Ik kon hier heel gemakkelijk mee werken”, herinnert Timmermans zich. “De filmpjes in het systeem met uitleg en spelsituaties zijn ook prettig. Ik heb daar veel van opgestoken. Ook kun je eenvoudig werken met de oefenvragen waardoor ik goed voorbereid het examen heb gemaakt.”

Inspelen op onderwerpen

Bijkerk vindt het vooral heel handig om te zien wat er speelt bij de cursisten. “In de oude situatie bepaalde de docent de inhoud van de contactavonden. Maar omdat je nu de voortgang en de scores kunt bijhouden van alle onderdelen van de cursus, kun je als docent inspelen op een onderwerp dat extra aandacht nodig heeft. Ook is het daardoor mogelijk om onderwerpen in een kleine groep te bespreken.”

Lees verder op KNVB Assist.