Winnen op zijn Duits met Amacx Isotonic Sportdrink

5 januari 2021 -

“Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen negentig minuten achter een bal aan en op het einde winnen de Duitsers”, sprak Gary Lineker op het WK 1990. Mede dankzij deze uitspraak hebben Duitse voetballers de reputatie een wedstrijd vaak in de slotfase te beslissen. Maar ook jij kunt scoren in de laatste minuut. Werk aan je duurvermogen en krijg extra energie door een Sportdrank als Amacx Isotonic Sportdrink.

Het is geen toeval dat de Duitsers juist in de slotfase scoren. Waar wij Nederlanders van oudsher vaak op techniek en tactiek trainen, besteden onze oosterburen meer aandacht aan uithoudingsvermogen. De wetenschap dat zij in de laatste minuten fitter zijn dan de tegenstander motiveert om nog eens extra aan te zetten. En de uitspraak van Lineker zit natuurlijk ook bij veel voetballers in hun hoofd. Bij de Duitsers, maar zeker ook bij de tegenstanders!

Sportdrank en Voetbal 

Als spits maakte ik één van mijn mooiste doelpunten in de laatste minuut. Ik besteed altijd veel aandacht aan mijn duurvermogen en neem voor de wedstrijd en in de rust sportdrank. En op die prachtige dag betaalde zich dat uit. Negentig minuten lang waren wij de betere. Toch keken we tegen een achterstand aan. Tot die allerlaatste seconden…

Lees verder op Duursport.nl.