Wat eet je voor een voetbalwedstrijd?

27 oktober 2021 -

We mogen weer! Na een veel te lange coronaperiode is de competitie in volle gang. Dit betekent dat wij weer trainen om wedstrijden te winnen, werken aan onze conditie en zorgen dat we 100 procent fit aan de aftrap verschijnen. Hierbij is goede (sport)voeding essentieel!

Vraag een hardloper of wielrenner naar aanvullende voeding en sportdrank en je kunt ongetwijfeld een lang gesprek voeren over koolhydraten en eiwitten. Voetballers zijn vaak minder goed op de hoogte. Zij focussen zich liever op de kracht van de tegenstander en het maken van een goed tactisch plan. Dat is vreemd, want een voetbalwedstrijd is minstens zo intensief als een hardlooptraining of een lange fietstocht. Na ruim een uur sporten vraagt je lichaam om iets extra’s. Het juiste eten en drinken op het goede moment kan daarom het verschil maken tussen winst en verlies.

Kijk daarom eens kritisch naar wat jij eet en drinkt voor een wedstrijd. Krijg je wel voldoende koolhydraten binnen om een wedstrijd goed tot een einde te brengen? Eet je niet te dicht op de aftrap waardoor je buikklachten kunt krijgen? En drink je wel genoeg?

Lees verder op Duursport.nl.