Voorschoten’97 overbrugt coronaperiode met marathonestafette

2 juli 2020 -

Net op het moment dat Voorschoten’97 Atletiek de nieuwe clubkleding wilde presenteren, kwam Nederland op slot te zitten vanwege het coronavirus. Een flinke domper voor iedereen die zich zo had ingezet om de nieuwe tenues te realiseren. Omdat er voorlopig geen uitzicht was op evenementen besloot de club om een coronaproof initiatief te starten waarbij niet alleen de shirts in de spotlights kwamen te staan, maar ook het clubgevoel bij iedereen weer werd aangewakkerd. Na overleg met onder andere de Atletiekunie zetten zij een marathonestafette op voor de hele vereniging. Het werd een groot succes.

Zowel de website als de sociale kanalen van Voorschoten’97 Atletiek staan vol met vrolijke kiekjes van leden in hun nieuwe groene clubshirt. De één steekt zijn duim op na zijn run, de ander trekt zijn oude shirt uit en heeft daaronder het nieuwe shirt al aan. Bijzonder zijn ook de foto’s waarbij hardlopers vrolijk juichend door een geïmproviseerd finishlint lopen. Bij één team is daarbij zelfs de klok met de eindtijd zichtbaar.

De foto’s zijn het resultaat van twee weken lang hardloopplezier bij Voorschoten’97. Leden konden een team samenstellen om met elkaar de marathonafstand te volbrengen. Samen moesten zij de kilometers verdelen en de volgorde bepalen. Afwisselen moest via een Whatsapp- of SMS-bericht. Door de versoepelingen rondom het coronavirus werd elkaar fysiek afwisselen uiteindelijk ook toegestaan, mits iedereen de anderhalve meter afstand maar respecteerde. De voorwaarde was dat iedereen liep in zijn clubshirt en daar een vrolijke foto van maakte. Ook moest de tijd worden bijgehouden. Dit was geen optelsom van alle losse tijden bij elkaar. De tijd begon met lopen bij de start van de eerste loper en stopte pas bij de finish van de laatste. Snel wisselen was voor een goed resultaat dus essentieel.

Lees het hele artikel op de website van de Atletiekunie.