Voormalig jeugdinternational leeft op bij Rijnsburgse Boys

25 februari 2020 -

Oranje onder 17 stond zes jaar geleden in de finale van het EK. Waar uit dit team onder andere Steven Bergwijn en Donny van de Beek momenteel de voetbalwereld aan hun voeten hebben liggen, is Dani van der Moot uit beeld verdwenen. Via Rijnburgse Boys hoopt hij zich weer terug te knokken naar het betaalde voetbal.

Wat als, spookt nog regelmatig door zijn hoofd. Op vijftienjarige leeftijd was hij als speler van AZ een dag op bezoek bij Liverpool. Hij sprak met mensen van de club, Dirk Kuyt leidde hem rond op Anfield Road en na afloop kreeg hij een contract onder zijn neus gedrukt. Ondanks de geweldige ervaring zei hij ‘nee’. Een beslissing waarvoor hij zich nog wel eens achter de oren krabt.

“Ik vond Liverpool natuurlijk een geweldige kans, maar samen met mijn ouders heb ik besloten dat het beter was om in Nederland te blijven”, blikt de nu 22-jarige aanvaller terug. “Ik had hier nog veel te leren en maakte liever een paar jaar later als grote meneer de stap naar het buitenland. Uiteindelijk ben ik naar PSV gegaan.”

Lees verder op KNVB.nl.

Foto: Rijnsburgse Boys