Vier scheidsrechterbroers fluiten tegelijk bij DVS’33

10 november 2021 -

Een unicum zaterdag bij DVS’33 in Ermelo. Vier broers floten om precies half 3 op vier aaneensluitende velden voor de aftrap. De actie van de scheidsrechters Nico (62), Cor (57), Dick (55) en Wim van Leeuwen (51) kreeg veel aandacht. En dat is precies wat zij willen bereiken; samen laten zien hoe leuk het fluiten van een wedstrijd is.

Als jonge ventjes keken de broers vol bewondering naar hun ome Wim op het voetbalveld. De voormalig KNVB-scheidsrechter floot op hoog amateurniveau mooie wedstrijden. Dit deed hij met een bepaalde rust en dominantie die indruk maakte op de jongens.

“Wim had een karakteristiek trekje”, herinnert Dick zich. “Na een overtreding liep hij direct naar voren als teken dat er geen discussie mogelijk was. Het is leuk om te zien dat mijn broers Cor en Wim dit ook toepassen. Nico en ik hebben een andere stijl van fluiten. Wij leggen meer uit aan de spelers, ook in gebaren aan de mensen langs de kant. Dat is meer in de lijn van hoe Roelof Luinge vroeger floot. Er is overigens geen goed of fout. Iedereen doet het op de manier die voor hem het beste werkt.”

Lees verder op KNVB.nl.

Foto: Grietje-Akke de Haas