Uitstel van seizoensstart dreigt door coronacrisis

18 maart 2020 -

Door het coronavirus dreigt ook de start van het kortebaanseizoen in het water te vallen. Bovendien worden mogelijk alle verenigingen en stichtingen geraakt waardoor er ook koersen later in het seizoen op de tocht staan.

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn in eerste instantie vooral een probleem voor Assendelft dat net zijn zaken weer op orde leek te hebben. Nadat de Rotary Zaanstad zich had teruggetrokken van de organisatie, was de toekomst van deze kortebaan onzeker. Stal Assendelft pakte de draad echter enthousiast op en richtte eerder dit jaar de nieuwe kortebaanvereniging van Assendelft op.

Eigen sores

De lokale bevolking pakte dit initiatief enthousiast en meldde zich massaal aan als lid. Binnen een paar dagen stond de teller al boven de honderd leden. Nadat ook de benodigde vergunningen binnen waren, stond niets een glorieuze start van het seizoen in de weg. De coronacrisis gooide echter alle plannen in de war. “Vanaf vorige week donderdag is er bijna geen app of mail meer verstuurd binnen ons nieuwe bestuur”, geeft voorzitter Rik Jansen aan. “Iedereen is er beduusd van en heeft zijn eigen sores. We kunnen tot 6 april niet vergaderen en de lol is er ook wel even vanaf. Hoe het nu verder moet, is ongewis. We volgen de ontwikkelingen nauwgezet, maar het ziet er niet rooskleurig uit.”

Lees verder op Kortebaandraverijen.nl.