Tweede plaats voor Nienke Brinkman in grote finale Golden Trail Series

18 oktober 2021 -

Nienke Brinkman is zaterdag als tweede geëindigd tijdens de grote finale van de Golden Trail Series op de Canarische Eilanden. In de race over 37 kilometer met bijna 3.000 hoogtemeters moest ze alleen de ongenaakbare Maude Mathys voor zich dulden. Ook in het eindklassement eindigde onze clubgenote als tweede.

Vooraf was Mathys ook haar grote concurrente. De Zwitserse had in al haar starts gewonnen en begon dan ook als koploper aan de finale. Nienke stroomde pas later in bij de Golden Trail Series. Ze werd verrassend tweede tijdens haar eerste start in de Sierre Zinal achter Mathys en besloot daarna haar pijlen te richten op het behalen van de eindstrijd op het eiland El Hierro.

Hier slaagde ze in met vlag en wimpel. Ze won, inmiddels opgenomen in het Salomon Team, zowel de Chiemgau Trail als La Skyrhune. Mathys, al geplaatst voor de finale, liet deze wedstrijden aan zich voorbij gaan en bereidde zich in alle rust voor op de slotrace. “Ik was voor de finale al wat vermoeid, terwijl zij de afgelopen maanden geen grote wedstrijd meer heeft gelopen. Zij stond helemaal fris aan de start. Dit is een factor die mee heeft gespeeld, maar het gaat te ver om te zeggen dat dit het verschil heeft gemaakt.”

Lees verder op de website van Voorschoten’97.

Foto: Lars Gebraad