Trainer Marcel Boertien pioniert bij de wheelers

22 juni 2021 -

Marcel Boertien is een trainer in hart en nieren. Bij C.A.V. Energie in Barendrecht heeft hij meerdere groepen onder zijn hoede. De trainingen die hij geeft aan vijf para-atleten springen het meest in het oog. Vol passie brengt hij ze op een hoger sportief niveau, maar zorgt hij ook voor meer acceptatie binnen de vereniging voor deze tak van de sport.

Als trainer van zijn sportende kinderen raakt hij verslingerd aan het vak. Hij stapt over van de pupillen naar de junioren, wordt trainerscoördinator en krijgt er ook een seniorengroep bij. Als trainerscoördinator heeft hij regelmatig contact met de Atletiekunie over de voortgang van de paralympische atlete Nienke Timmer.

Tijdens de paralympische talentendag op Papendal in 2016 komt hij in contact met twee rolstoelatleten die graag bij de club willen trainen. Omdat hij vlak daarvoor toevallig nog een aanvraag van een rolstoelatleet kreeg, heeft hij naar eigen zeggen ‘ineens een nieuwe groep’.

Hoewel Boertien al een volle clubagenda heeft, twijfelt hij geen moment om ook met deze groep aan de slag te gaan. ‘Ik hoor wel eens dat atleten bij een club niet terecht kunnen, omdat para-atletiek niet wordt aangeboden. Daar snap ik helemaal niks van. Je zoekt toch voor elk potentieel lid een oplossing?’

Lees verder op Atletiek.nl.