Tijdelijke opleving van de kortebaan in gitzwart jaar

1 september 2020 -

Lang leek het er op dat het kortebaanseizoen van 2020 volledig in het water zou vallen. Er is immers geen burgemeester die momenteel een vergunning geeft voor een evenement van dergelijke grootte. En dus moest de Kortebaanbond creatief zijn om de snelste sprinters van het land in actie te krijgen. Dankzij bijdragen van hun leden kon er zaterdag dan toch een kortebaan worden verreden. Op de Renbaan Duindigt stond direct het Nederlands Kampioenschap op het spel. Het volkslied klonk uiteindelijk voor Eliot Charisma en Lindsey Pegram

Het was zaterdag een fijn weerzien met de kortebaan na bijna een jaar gedwongen pauze. Dit was vooral te danken aan de paarden die het afgelopen seizoen ook kleur hadden gegeven. Doc Holiday en Calistokingsdeep vlogen er weliswaar direct in de eerste omloop uit, maar Eliot Charisma, Archange de Jiel en Southwind Raptor deelden als vanouds de lakens uit. Zij werden in de beslissende omlopen vergezeld door Bronco Boko die het ruime startvak van Duindigt beter ligt dan de krappe Nederlandse straten.


Oude ijzers

Eliot Charisma was van dit viertal duidelijk de beste. Twee keer maakte hij gedurende de middag een galoppade, maar terug op zijn oude ijzers van vorig jaar was hij later op de middag op snelheid niet meer te verslaan. Zelfs Archange de Jiel, die een foutloze koers liep, had in de finale niets in de melk te brokkelen. Eerder had de winnende combinatie ook Pompano Mick, Blackpearl Trans R, Viking Cehere en Bronco Boko met duidelijk verschil verslagen.

In de troostfinale rekende Bronco Boko voor de tweede keer op de middag af met Southwind Raptor. In de derde omloop was dit ook al gelukt waarna de troef van Bert de Boer werd bijgeloot.

De volgende kortebaan staat gepland op donderdag 24 september. Dan neemt de kortebaan van Lisse het initiatief om hun koers op de Renbaan Duindigt te organiseren.