Team Amsterdam HiPRO in eigen huis op jacht naar eerste Master

5 oktober 2023 -

Amsterdam staat vrijdag en zaterdag in het teken van de 3×3 World Tour Masters. In de Gasfabriek strijden de beste basketballers van de wereld in dit genre om de winst en belangrijke punten op weg naar de Olympische Spelen. Team Amsterdam is niet alleen één van de favorieten, maar heeft met Worthy de Jong ook een absolute smaakmaker in huis. Via discovery+ en de Eurosport app ben je er live bij.

3×3 Basketball is aan een flinke opmars bezig. De sport is razendsnel en brengt het spektakel naar het publiek toe in plaats van andersom. De oorsprong van 3×3 ligt bij het basketball op straat. Korte partijtjes, recht van aanval halen en vooral veel (het liefst zo spectaculair mogelijk) punten scoren. Tussendoor is er volop ruimte voor sportief amusement.

Sprint van tien minuten

3×3-basketballers moeten een goede conditie hebben, want de intensieve sport wordt ook wel een sprint van tien minuten genoemd. Het spel ligt, op de time-outs na, nooit stil. Een rake dunk kun je enkele tellen later op dezelfde basket alweer om de oren krijgen van de tegenstander.

Lees hier verder op de website van Eurosport.