Talentcoach Fynn van Buuren: ‘Ik heb elke keer een andere toolbox nodig’

10 mei 2021 -

Fynn van Buuren heeft als talentcoach van de Atletiekunie de para-atleten onder zijn hoede. Naast techniek en kracht geeft hij zijn pupillen skills mee waar zij ook in het dagelijks leven profijt van hebben.

De baan van Van Buuren kun je naast uitdagend en divers ook omschrijven als complex. Hoewel je als coach voor elke topatleet maatwerk levert, moet de enthousiaste 27-jarige trainer voor zijn para-atleten nóg vaker op zoek naar individuele oplossingen. Van Buuren vindt dit geen enkel probleem.

Hij haalt er veel voldoening uit en merkt ook dat het hem prikkelt om creatief en inventief te zijn. ‘Ik begin met een para-atleet hetzelfde als bij een valide atleet. Je probeert de training zo normaal mogelijk te organiseren en kijkt vervolgens waar je vast loopt. Daarvoor zoek ik naar oplossingen. Soms krijg ik als reactie dat iemand iets echt niet kan. Daar heb ik natuurlijk alle begrip voor, maar ik probeer ze toch uit hun comfortzone te halen. Hier is juist hun winst te behalen. Wanneer het dan lukt, is dat voor de atleet een enorme overwinning.’

Lees verder op Atletiek.nl.