Sportjournalist in Leiden: Mathieu Hilgersom

2 november 2020 -

Mathieu Hilgersom is in 2006, direct na zijn opleiding Communicatie, gestart met Hilgersom Tekstproducties. In eerste instantie was hij breed inzetbaar en schreef teksten over diverse onderwerpen voor een brede groep klanten. Omdat sport zijn grote passie is, besloot hij na een aantal jaar zich hier volledig op toe te leggen.

De KNVB is vanaf het eerste uur een grote klant. Hij schrijft voor de diverse websites, programmaboekjes en andere communicatie-uitingen. Ook in de paardensport is Mathieu al jaren actief als verslaggever. Hij begon in het jaar 2000 op zestienjarige leeftijd met het schrijven van kortebaanartikelen voor het magazine Draf & Rensport en doet dat nu nog steeds.

Tekstschrijver sport

Daarnaast heeft hij vijf jaar het Kortebaanjaarboek uitgegeven en is in 2012 gestart met Kortebaandraverijen.nl. Deze website heeft als doel om de sport te promoten. Samen met de diverse kortebaanverenigingen en -stichtingen voert hij hiervoor het door Hilgersom Tekstproducties opgezette promotieplan uit. Hij krijgt hierbij vrijwillige hulp van een deskundig team dat bestaat uit André Hilgersom, Benjamin Hilgersom en Ruud de Groot.

Mathieu schrijft teksten en ontwikkelt communicatieplannen. Bovendien heeft hij een cursus gevolgd voor video- en videobewerking. De afgelopen jaren was hij actief voor onder andere Ajax, Sportief Nederland, Arko Sports Media, NuSport, Sport & Life, Euro-Sportring en Voorschoten’97 Atletiek.

Klik hier voor meer informatie.