Record voor Jong Oranje na 5-0 zege op Gibraltar

9 oktober 2020 -

Jong Oranje heeft zijn tiende zege op rij geboekt; een record. Het is een mooie beloning voor de ploeg van Erwin van de Looi die vaak zorgt voor spektakel. Donderdag liep het tegen de defensieve laagvlieger Gibraltar soms wat stroef, maar boekte het desondanks een grote overwinning: 5-0.

Ook Jong Oranje heeft voortdurend hinder van de coronacrisis. Naast dat ook dit duel zonder publiek werd afgewerkt, miste de ploeg twee spelers door het virus. Nadat eerder in de week doelman Maarten Paes afhaakte na een positieve test bij zijn club FC Utrecht, kreeg donderdagmorgen ook Jordan Teze een slechte uitslag.

Gelukkig is de ploeg, die al bijna zeker is van het EK, in de breedte sterk genoeg om dit op te vangen. Bovendien trof het met Gibraltar de nummer laatst in de groep van de EK-kwalificatie, waardoor het op voorhand niet de vraag was of Nederland ging winnen maar met welke cijfers.

Effectief

Het was dan ook eenrichtingsverkeer in De Koel, waar de regen met bakken uit de hemel viel. Gibraltar trok zich terug op eigen helft in de hoop dat de schade zou meevallen. Jong Oranje zocht voortdurend de aanval, maar was soms wat slordig in de passing waardoor een grote reeks aan kansen uitbleef. Met de mogelijkheden die het kreeg, sprong de ploeg wel effectief om. Dat kan ook niet anders met Dani de Wit in de ploeg die na zes duels in de EK-kwalificatie al op acht doelpunten stond.

Lees verder op OnsOranje.nl.

Foto: KNVB Media