Phanos stapt over op VoltaClub: ‘Wij gaan ervan uit dat de leden dit omarmen’

8 mei 2023 -

Phanos maakt vanaf komende zomer gebruik van het complete pakket van VoltaClub, inclusief website. Het initiatief voor deze overstap komt van de leden zelf. Bart van Doesburg dook in de materie, nam contact op met de Atletiekunie en technische partij Focus On Your Sport (FOYS) en ging met een eigen projectgroep aan de slag om de implementatie te leiden.

Hoewel Van Doesburg op papier ‘slechts’ lid is, gaat zijn betrokkenheid bij de Amsterdamse vereniging veel verder dan dat. Hij groeide als jeugdlid op bij de club en zijn voorgangers, was betrokken bij de organisatie van meerdere evenementen en vervulde 11,5 jaar de functie van vice-voorzitter in het bestuur. Tegenwoordig is hij één van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Boscross.

Van Doesburg merkte binnen Phanos al langer frustratie over het systeem van de leden- en financiële administratie via AllUnited. Ook vond hij de communicatie binnen de club niet ideaal. Hij constateerde een wirwar aan mailtjes, Whatsapp-groepen en website-berichten. Toen het coronavirus de club lam legde en ook de betrokkenheid afnam, vond hij het tijd voor actie.

Lees verder op de Atletiekunie.nl.