PCR-training als handvat om weer aan te sluiten bij de loopgroep

4 juni 2021 -

Het is niet elke hardloper gelukt om tijdens de coronacrisis zijn of haar conditie op peil te houden. De drempel om nu weer in te stromen bij hun eigen loopgroep is hoog. Robert Hoek is speciaal voor hen de speciale PCR-trainingsgroep (Post Corona Revival) gestart bij Avantri in Schoonhoven. In vier weken stoomt hij dertien atletes klaar voor een terugkeer bij de club.

Stipt 19.30 uur roept Robert zijn hardlopers samen voor de tweede PCR-training. Hij is heel benieuwd hoe het hen de afgelopen week is vergaan en geeft iedereen één voor één het woord. ‘Hoe vond je het vorige week?’ en ‘heb je nog spierpijn gehad?’ zijn de vragen die hij op hen afvuurt. Iedereen is positief en op wat kleine pijntjes na heeft niemand echte problemen ervaren.

Robert is ontspannen, maakt regelmatig een grap en straalt dat uit over zijn groep. Wanneer iemand al enige vrees heeft om weer de fraaie 300 meter-baan op te stappen, is dit met een lach op het gezicht direct verdwenen. De groep begint met de zonnegroet op het gras en gaat daarna wandelen op de baan. Ook collega-trainer Janet Rietveld doet mee. Zij staat volgende week voor de groep.

Robert houdt goed de tijd in de gaten en laat zijn atletes na een aantal minuten iets sneller wandelen en uiteindelijk ook rustig hardlopen. ‘Ze lopen meer dan ze zelf in de gaten hebben. Dat is de kracht van het trainen in een groep’, zegt hij met een knipoog.

Lees verder op Atletiekunie.nl.