Oranje wint met grote cijfers van Gibraltar

11 oktober 2021 -

Het Nederlands elftal heeft maandag zoals verwacht zonder problemen afgerekend met Gibraltar. In een goedgevulde Rotterdamse Kuip won de ploeg van Louis van Gaal met 6-0 van de hekkensluiter in de WK-kwalificatiegroep. Memphis Depay was voor rust twee keer trefzeker. In de tweede helft was invaller Arnaut Danjuma met een treffer en enkele fraaie acties de uitblinker.

Louis van Gaal had voor het eerst een plek in de basis ingeruimd voor Noa Lang. De aanvaller maakte vrijdag als invaller zijn debuut tegen Letland en kreeg nu de kans om zichzelf vanaf de aftrap te bewijzen. Hij nam de plaats in van Cody Gakpo, die met de verschijnselen van een hersenschudding was afgehaakt. Georginio Wijnaldum keerde terug in het team. De middenvelder was tegen Letland geschorst. Daarom zat Guus Til op de bank.

Het spelbeeld was vanaf de eerste minuut eentonig. Nederland had de bal en Gibraltar liep naar achteren in de hoop de schade beperkt te houden. Het kleine voetballand mist echter de kwaliteit om een muur te bouwen die heel zorgvuldig afgebroken moet worden. Niet voor niets verloor Gibraltar al zijn voorgaande kwalificatiewedstrijden. De kansen volgden elkaar dan ook vanaf de eerste minuut in rap tempo op waardoor een doelpunt nooit lang kon uitblijven.