Oranje naar de kwartfinale na zege op de Verenigde Staten: 3-1!

3 december 2022 -

Het Nederlands elftal heeft als eerste de kwartfinale op het WK in Qatar bereikt. In Al Rayyan won de ploeg van Louis van Gaal met 3-1 van de Verenigde Staten. Denzel Dumfries was de grote man aan de kant van Oranje. Hij gaf de assists op de treffers van Memphis Depay en Daley Blind in de eerste helft om tien minuten voor tijd zelf de beslissende derde goal te maken.

Van Gaal koos tegen de Verenigde Staten voor dezelfde basiself als tegen Qatar, dus met Davy Klaassen achter de spitsen Cody Gakpo en Memphis. Marten de Roon kreeg opnieuw de voorkeur naast Frenkie de Jong op het middenveld.

Met Verenigde Staten trof het een geduchte tegenstander, vooral als sterk collectief. In de poulefase hield de ploeg van Gregg Berhalter Engeland (0-0) en Wales (1-1) op een gelijkspel en won de beslissende wedstrijd tegen Iran (1-0).