Oranje Futsal toont veerkracht in tweede duel met Slovenen

20 juni 2021 -

Oranje Futsal heeft zondag de tweede vriendschappelijke ontmoeting in en tegen Slovenië met 4-4 gelijkgespeeld. De ploeg kwam al vroeg op achterstand, knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg pas in de ‘dying seconds’ de gelijkmaker om de oren.

Zaterdag had de ploeg van bondscoach Max Tjaden nog knap met 2-5 gewonnen. Een dag later had Nederland het een stuk moeilijker met de sterke Slovenen. Waar de tegenstander in het eerste duel vroeg druk zette, liet Slovenië Nederland nu meer komen en hield het veld klein. Oranje Futsal had daar met name in de beginfase moeite mee. De ploeg was ongeduldig en leidde te veel balverlies.

Dit speelde de Slovenen in de kaart. Na vier minuten kwam de ploeg al op voorsprong dankzij Alen Fetič. Vijf minuten later stond het ook 2-0 door een treffer van Jeremy Bukovec. Een domper, omdat Nederland net een man-minder-situatie had overleefd toen Said Bouzambou al vroeg zijn tweede gele kaart had gekregen.

Ondanks de achterstand putte Oranje Futsal kracht uit het overleven van de ‘powerplay’ en trok nog voor het einde van de eerste helft de stand recht. Karim Mossaoui maakte de 2-1, waarna Mats Velseboer (die zijn 75ste interland speelde) vlak voor rust de gelijkmaker op het bord zette.