Onder 17 plaatst zich voor finale na zenuwslopende penaltyreeks

6 september 2021 -

Onder 17 heeft zich geplaatst voor de finale om de Syrenka Cup. Tegen gastland Polen was de stand zondag na 90 minuten 2-2, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. De ploeg van KNVB-coach Mischa Visser hield hierin het hoofd koel en won met 6-5.

Omdat Onder 17 vrijdag met 2-0 had gewonnen van Noorwegen, mocht het in Malbork strijden om een plek in de finale. In eerste instantie had de wedstrijd wel wat weg van het duel van twee dagen eerder. Polen trok zich terug op eigen helft en liet het initiatief aan Nederland.

Dit leidde direct tot veel gevaar, vooral vanaf de linkerkant. De Polen kregen maar geen grip op de steeds opkomende back Ilias Splinter die een sterke tandem vormde met Isaac Babadi. Na vijf minuten mocht de laatste na een fraaie combinatie uithalen voor een vroege voorsprong. Zijn schot ging echter voorlangs. Daarna volgden kansen voor Enoch Mastoras, Fabiano Rust en opnieuw Babadi.