Onder 17 na tweede nederlaag uitgeschakeld op EK

21 mei 2023 -

Onder 17 is na twee duels op het EK al kansloos voor de kwartfinale. Na het verlies tegen Zwitserland (2-0) was zondag in Debrecen ook Engeland met maar liefst 4-1 te sterk. De laatste wedstrijd tegen het eveneens uitgeschakelde Kroatië op woensdag is nog slechts voor de statistieken.

Na de nederlaag tegen Zwitserland was het in de tweede groepswedstrijd al alles of niets voor Onder 17. Een nieuw verlies zou uitschakeling betekenen. Alleen bij een overwinning zou de ploeg de kwartfinale weer in eigen hand hebben. Het team kon in elk geval met vertrouwen de wedstrijd in. Tijdens de Eliteronde was Oranje nog met 1-0 te sterk geweest voor de Engelsen.

Snelle achterstand

De uitgangspositie werd na zeven minuten nog moeilijker. Myles Lewis-Skelly liep zonder problemen door de Nederlandse defensie heen en kreeg de bal via de voet van Dies Janse ook nog eens gelukkig mee. Oog in oog met Kiyani Zeggen twijfelde de middenvelder geen moment: 0-1. Het betekende een nieuwe knauw voor het al aangetaste zelfvertrouwen van Onder 17.

Lees verder op OnsOranje.nl.

Foto: UEFA