Nieuwe lichting Jong Oranje start met simpele zege op Moldavië

8 september 2021 -

Jong Oranje is de EK-kwalificatie dinsdag gestart met een 3-0 zege op Moldavië. In Deventer maakten Joshua Zirkzee, Jurgen Ekkelenkamp en Brian Brobbey de treffers voor de ploeg van KNVB-coach Erwin van de Looi.

De reis die Jong Oranje dinsdag is begonnen, moet uiteindelijk leiden tot kwalificatie voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië. Hiervoor heeft Van de Looi bijna een geheel nieuwe lichting tot zijn beschikking. In zijn selectie nam hij vijftien debutanten op. Vijf daarvan schopten het direct tot de basis.

Gelegenheid om aan elkaar te wennen was er nauwelijks. De ploeg kon geen oefenduels spelen in de aanloop naar de kwalificatiecyclus. Dit betekende dat er dinsdag direct om het ‘echie’ werd gespeeld.

Tempo

Met Moldavië had Jong Oranje een ideale sparringpartner. De ploeg kon het hoge tempo van Jong Oranje vanaf het eerste fluitsignaal nauwelijks bijbenen waardoor de mannen Van de Looi zonder problemen aan een mooie score konden werken.

Hiermee werd de wedstrijd in De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles een fijn voorproefje voor het echte werk volgende maand. Dan treft Jong Oranje op vrijdag 8 oktober Zwitserland in Lausanne, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Wales op dinsdag 12 oktober in Nijmegen.

Lees verder op OnsOranje.nl.

Foto: KNVB Media