Nienke Brinkman loopt met nieuw Nederlands record de sterren van de hemel

11 april 2022 -

Nienke Brinkman heeft zondag met een weergaloze tijd van 2.22,51 een nieuw Nederlands record gelopen op de marathon. In Rotterdam eindigde ze met haar zinderende race ook nog eens knap als tweede achter de Ethiopische Haven Hailu. 24 Uur later blikt ze terug op een onvergetelijke dag.

Stiekem had Nienke het negentienjarige record van Lorna Kiplagat (2.23.43) al in haar hoofd zitten toen ze zondag vertrok aan de voet van de Erasmusbrug. De dagen daarvoor had ze goed haar best gedaan om deze ambitie te verbergen. “Ik wilde mezelf van tevoren zo min mogelijk druk opleggen. Er kwam in de aanloop van Rotterdam natuurlijk veel op me af en ik was ook wat onzeker. De rustweek bezorgde mij twijfels. Na al dat harde trainen voelde niets doen heel gek.”

Constante hazen

Met twee persoonlijke hazen was al snel duidelijk dat de tijd van Kiplagat haalbaar was. “Ze liepen heel constant. Dat was erg fijn voor mij. Halverwege kwamen we precies op recordtijd door. Ik vermoedde daarom dat het een secondespel zou worden of ik het wel of niet zou halen.”

Lees verder op de website van Voorschoten’97.