Nienke Brinkman doet poging voor Olympische marathonlimiet

19 maart 2021 -

Ze loopt pas twee jaar, maar toch mag Nienke Brinkman (27) dromen van de Olympische Spelen in Tokyo. Op zaterdag 3 april doet onze clubgenote een poging om de marathonlimiet van 2.28,30 te lopen tijdens de Zwitserse kwalificatie in Bern. Druk voelt ze niet, want haar echte doel is Parijs 2024.

Bij het lezen van haar naam gaat waarschijnlijk bij niemand van de club een lampje branden. Logisch ook, want ze maakt geen deel uit van één van onze trainingsgroepen. Sterker nog, ze is nooit op Sportpark Adegeest geweest. Toch werkt ze namens Voorschoten’97 aan haar droom om de Olympische Spelen te halen.

Lid worden was in eerste instantie puur een administratieve handeling om vanuit haar woonplaats Zürich een Nederlandse wedstrijdlicentie te krijgen, maar inmiddels beginnen er al warme gevoelens voor de club te ontstaan. “Vanaf het eerste contact met Louise voel ik mij heel welkom. Het is leuk hoe er door de club op mij is gereageerd, met oprechte interesse. Dat blijkt ook maar weer uit dit interview. Er is ook een clubshirt naar mij onderweg, dat ga ik zeker dragen.”

Lees verder op Voorschoten97.nl.

Foto: Lars Gebraad