NAC Breda verrast en schakelt PSV uit

24 januari 2020 -

NAC Breda heeft donderdag voor een stunt gezorgd in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie won met 2-0 van PSV en kan zich gaan opmaken voor een uitduel bij AZ in de kwartfinale.

De supporters uit Breda beleefden een heerlijk ‘Avondje NAC’. De ploeg van trainer Willem Weijs speelde onbevangen en werd daarvoor in de tweede helft beloond. Tien minuten na rust prikte Othman Boussaid de eerste treffer binnen na een goede pass van Arno Verschueren. De opgave voor PSV werd nog moeilijker toen Timo Baumgartl aan de noodtrem trok door de doorgebroken Boussaid vast te pakken. Serdar Gözübüyük toonde hem de rode kaart.

Met tien man konden de Eindhovenaren nauwelijks nog voor gevaar zorgen en het was wachten totdat NAC Breda de wedstrijd in het slot gooide. De 2-0 viel uiteindelijk met een gelukje. Het schot van Ivan Ilic werd van richting veranderd waardoor Lars Unnerstall kansloos was. Dit tot vreugde van het uitzinnige publiek dat met AZ als tegenstander kan gaan dromen van een nieuw bekersprookje.

Lees verder op Totoknvbbeker.nl.

Foto: KNVB Media