Myron Boadu schiet Jong Oranje in slotseconde naar halve finale

31 mei 2021 -

Jong Oranje heeft maandag op het EK voor een daverende verrassing gezorgd door in de kwartfinale titelfavoriet Frankrijk uit te schakelen. De wedstrijd in Boedapest leek af te stevenen op een verlenging tot Myron Boadu in de slotseconde na een loepzuivere counter de winnende treffer maakte. Hierdoor speelt de ploeg van Erwin van de Looi donderdag de halve finale.

Nederland trof het niet met de Fransen als tegenstander in de kwartfinale. Twee maanden geleden plaatste de ploeg van Van de Looi zich als groepswinnaar voor de knock-outfase. De Fransen hadden zich verslikt in Denemarken tijdens het openingsduel en gingen daarom niet als nummer één, maar als nummer twee naar de kwartfinale. Hierdoor kwam Nederland de EK-favoriet nu al tegen in het toernooi.

Van de Looi moest het ook nog eens doen zonder een aantal sterkhouders. Zo zijn onder andere Noa Lang en Brian Brobbey niet fit, terwijl Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo zich met het ‘grote’ Oranje voorbereiden op EURO 2020. Daar stond de terugkeer van Calvin Stengs tegenover.

Stengs zorgt voor gevaar

Desondanks deed Jong Oranje niet onder voor Frankrijk. De ploeg kreeg in de eerste helft zelfs de beste kansen. Twee keer was Stengs dicht bij een goal. De middenvelder van AZ schoot echter van afstand naast en raakte na een goede actie van Tyrell Malacia het been van Faitout Maouassa.

Lees verder op OnsOranje.nl!

Foto: KNVB Media