Mohoric verslaat Asgreen op de streep na zinderende etappe

21 juli 2023 -

Matej Mohoric heeft op fraaie wijze de negentiende etappe van de Tour de France gewonnen. In Poligny drukte de Sloveen net iets eerder zijn wiel over de streep dan medevluchter Kasper Asgreen. Ben O’Connor moest genoegen nemen met de derde plaats.

In de rit van Moirans-en-Montagne naar Poligny was het van de eerste tot de laatste kilometer koers. Omdat de vluchters goede kansen hadden, volgde een spervuur aan aanvallen. Het tempo in het peloton lag zo hoog dat de groep in tweeën splitste. Adam Yates zat even verkeerd, maar kon dankzij werk van zijn ploeg Team UAE weer terugkeren. Dit gold niet voor iedereen, zodat veel renners direct kansloos waren en op achterstand binnen kwamen.

Uiteindelijk ontstond een kopgroep van negen met Tiesj Benoot, Matteo Trentin, Julian Alaphilippe, Jack Haig, Nils Politt, Mads Pedersen, Georg Zimmermann, Warren Barguil en Victor Campenaerts. Daarvan bleek Politt de pechvogel van de dag. Hij kreeg kettingproblemen, moest lang wachten op een nieuwe fiets en zakte terug in het peloton.

Lees verder op de website van Eurosport.