Medemblik mogelijk eerste ‘reguliere’ kortebaan die wél doorgaat

1 september 2021 -

Harddraverijvereniging Prins Hendrik zet alles op alles om de kortebaan op maandag 20 september (aanvang 13.00 uur) op de Nieuwstraat door te laten gaan. Hiervoor is het bestuur wel afhankelijk van de versoepelingen van de coronamaatregelen. De persconferentie op vrijdag 17 september is essentieel.

Vooralsnog is geen enkele ‘reguliere’ kortebaan doorgegaan. De Kortebaanbond organiseerde koersen op de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord en ook Nootdorp, Santpoort, Warmond en Hoofddorp planden hun kortebaan op deze alternatieve locaties. Hier kunnen de organisaties de toeschouwersaantallen reguleren en de verplichte anderhalve meter afstand beter hanteren. Het is echter nog altijd wachten op een kortebaan die op een ‘normale’ manier doorgaat.

Versoepelingen

Medemblik is mogelijk de eerste die hierin gaat slagen. Het kabinet is van plan om vanaf 17 september nieuwe versoepelingen door te voeren. Dit zou precies goed uitkomen voor Medemblik. De kermis en het vuurwerk kunnen op 20 september niet doorgaan, maar de kortebaan waarschijnlijk wel.

Lees verder op Kortebaandraverijen.nl.