Looptrainersdag: ‘Kennis overdragen doe je met plezier’

8 november 2022 -

Sterke trainers, sterke clubs. Dit was het motto van de 26ste Looptrainersdag zaterdag op Papendal. Ruim 1.150 trainers uit het hele land kwamen samen om workshops te volgen, kennis op te doen, te netwerken en bovenal de loopsport op zijn mooiste manier te beleven. Puur genieten dus voor de ultieme verenigingstoppers die nooit verzaken.

Onder luid applaus komt Mark Tuitert het podium op. Hij is dan wel geen loper, of ‘nou ja, een hele slechte’ zoals hij zelf zegt, maar hij heeft als schaatser en daarna als motivator een flinke reputatie opgebouwd om als hoofdgast de dag te openen.

Zijn verhaal hoe hij na alle persoonlijke en sportieve tegenslag goud won op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 is indrukwekkend. De looptrainers hangen logischerwijs aan zijn lippen. ‘Zonder balans in je leven, lukt het je niet om te presteren. Voor succes moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. En dat is iets waar jij als trainer voor kan zorgen’, besluit Tuitert zijn openingswoord.

Lees verder op de website van de Atletiekunie.