Leerdam Sport’55 gaat de strijd aan met de uitstroom van pupillen

21 juli 2020 -

De KNVB is vorig seizoen gestart met het bestuursgesprek ‘Laat de jeugd niet lopen’. In deze pilot ging de voetbalbond in gesprek met zeventien clubs waar de uitstroom van pupillen relatief groot is. Eén van deze verenigingen was Leerdam Sport’55. Zij gaan het komende seizoen in met nieuwe energie om het tij te keren.

Het aantal leden bij Leerdam Sport’55 loopt al jaren terug. De uitstroom van de pupillen is gemiddeld 23 procent, beduidend hoger dan bij clubs in de regio. Voorzitter John Boekelman zit met zijn bestuur al lange tijd in de ‘overleefstand’. Een verklaring voor de slechte cijfers kan hij eenvoudig geven. “We hebben de wens om onze accommodatie flink te vernieuwen. De gemeente vond echter steeds nieuwe redenen om de verbouwing uit te stellen. Heel jammer, want bij LRC Leerdam is de accommodatie wel helemaal vernieuwd. Voor potentiële nieuwe leden is de keuze voor een club dan ook snel gemaakt.”

Visie voor de lange termijn

Alle hens aan dek dus voor de vereniging om de leden die het wel heeft te behouden. Maar dat valt niet mee, erkent Boekelman. “Het liefst werk je met een visie voor de lange termijn. Op dit moment zijn we echter alleen maar gaten aan het dichten. Zulke zaken schieten er dan bij in.”

Lees verder op KNVB Assist.