Jong Oranje uitgeschakeld op EK na verlies tegen Duitsland

3 juni 2021 -

Jong Oranje is er donderdag niet in geslaagd om de EK-finale te bereiken. In het Hongaarse Szekesfeherva won Duitsland met 2-1 dankzij twee snelle treffers. Perr Schuurs maakte na rust het enige Nederlandse doelpunt.

Van de Looi had geen reden om zijn ploeg te wijzigen na de 2-1 winst maandag op titelfavoriet (Frankrijk). De ploeg had zijn zaakjes goed op orde, was regelmatig gevaarlijk en er stond echt een team.

Duitsland kende Nederland nog van de groepsfase. Tijdens de tweede wedstrijd van het EK werd het 1-1. Justin Kluivert maakte de enige Nederlandse treffer. Vijf minuten voor tijd zorgde Lukas Nmecha voor de gelijkmaker. Ook tegen Denemarken in de halve finale, maakte de spits vlak voor tijd de 1-1. Uiteindelijk won Duitsland, na de 2-2 stand na 120 minuten, na strafschoppen.