Jong Oranje speelt ook gelijk tegen Duitsland

27 maart 2021 -

Jong Oranje heeft ook het tweede duel op het EK gelijkgespeeld. Zaterdag speelde de ploeg van Erwin van de Looi 1-1 tegen Duitsland. Lang leek de ploeg te profiteren van een treffer van Justin Kluivert na een kapitale fout van de Duitse doelman. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de gelijkmaker.

Jong Oranje kende met het gelijkspel (1-1) woensdag tegen Roemenië een valse start. Omdat de Roemenen vervolgens met 2-1 wonnen van gastland Hongarije, kwam er nog meer druk te staan op de confrontatie met Duitsland. Een nederlaag in Szekesfehervar kon wel eens fataal zijn, terwijl bij winst de poorten naar de kwartfinale wagenwijd open zouden staan.

In vergelijking tot woensdag voerde Van de Looi drie wijzigingen door. Sven Botman, Abdou Harroui en Cody Gakpo stonden in de basis ten koste van Deyovaisio Zeefuik, Ludovit Reis en Myron Boadu. Na een kwartier aftasten kreeg Jong Oranje een teleurstelling te verwerken. Noa Lang kwam ongelukkig in botsing met Teun Koopmeiners en raakte daarbij geblesseerd aan zijn knie. Even later moest de aanvaller van Club Brugge geëmotioneerd het veld verlaten. Ferdi Kadioglu nam zijn plaats in.

Lees verder op OnsOranje.nl.

Foto: KNVB Media