Jong Oranje plaatst zich voor EK na grote zege op Cyprus

13 oktober 2020 -

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het EK. De ploeg won met 0-7 op Cyprus en omdat de uitslagen in de andere poules gunstig uitvielen, is de ploeg nu al verzekerd van deelname aan de eerste fase van het EK in Hongarije en Slovenië, volgend jaar maart.

De weg naar Cyprus verliep met nogal wat hobbels op de weg. Nadat Maarten Paes bij zijn club FC Utrecht positief op corona had getest, haakte voorafgaand aan de wedstrijd tegen Gibraltar (5-0 winst) ook Jordan Teze af vanwege een positieve coronatest. Uiteindelijk reisden ook KNVB-coach Erwin van de Looi en Danilho Doekhi niet mee naar Cyprus na een besmetting met het virus. Marcel Groninger zat daarom dinsdag op de bank.

De coach had eveneens niet de beschikking over de geschorste topscorer Dani de Wit en Cody Gakpo, die kampt met een bovenbeenblessure. Opvallend was het dat Groninger geen plek in de basiself had ingeruimd voor Myron Boadu. Kaj Sierhuis en Joshua Zirkzee vormden de voorhoede. Voor de laatste betekende het zijn eerste basisplaats bij Jong Oranje. Ook Jurgen Ekkelenkamp debuteerde in de basis.

Lees verder op OnsOranje.nl.

Foto: KNVB Media