Jong Oranje doet goede zaken met zege in Noord-Macedonië

12 september 2023 -

Jong Oranje heeft dinsdag ook zijn tweede duel in de EK-kwalificatie gewonnen. Op bezoek in Noord-Macedonië won de ploeg van Michael Reiziger met 0-2. Na rust maakten invaller Noah Ohio en Kenneth Taylor (penalty) de goals. Door de winst staat Nederland bovenaan in groep C.

Dat het geen gemakkelijk karwei zou worden, stond vooraf al vast. Waar Nederland bouwt aan een nieuw team, is het grootste deel van de selectie van Noord-Macedonië al voor de tweede EK-kwalificatieperiode bij elkaar. Dit betaalde zich vrijdag direct uit met een 0-1 overwinning op bezoek bij Zweden, waardoor Noord-Macedonië zomaar eens de grootste uitdager van Jong Oranje kan worden voor groepswinst.

Vertrouwen

Jong Oranje kon met vertrouwen toewerken naar het duel in Skopje. Tijdens de eerste wedstrijd van deze nieuwe lichting tegen Moldavië (3-0 winst) liet de ploeg een frisse indruk achter. Het begin in Waalwijk was nog wat onwennig, maar vooral de tweede helft gaf aan dat er veel potentie in dit team zit.