Jerichio Valentijn: Via LinkedIn naar het Bulgaarse profvoetbal

25 januari 2020 -

Voor Jerichio Valentijn staat er vandaag (zaterdag) eigenlijk een thuisduel met Kagia op het programma in de tweede klasse. In plaats van daarvan leeft de verdediger van het zaterdagteam van Westlandia deze week zijn droom na en probeert hij in Bulgarije een contract af te dwingen bij Spartak Varna.

Tot dinsdag had Valentijn nog nooit van deze club gehoord. Op deze dag kreeg hij via LinkedIn een berichtje van Dimitar Trendafilov, de trainer van de tweede divisionist uit Bulgarije. “Hij vroeg of ik naar Varna wilde komen voor een trainingsstage. In eerste instantie denk je dat iemand een grap met je probeert uit te halen, maar het bleek bloedserieus te zijn.”

Het was het nieuws waar Valentijn met smart op zat te wachten. Hij is pas 20 jaar en vecht voor zijn kans om het profvoetbal te halen. “Ik maak een goed seizoen door. Ik sta elke wedstrijd in de basis. Voor mijn gevoel zit ik al dicht bij het niveau van het zondagteam dat uitkomt in de Derde divisie. Onze trainer Sieme Zijm stuurt regelmatig filmpjes door van onze wedstrijden. Een compilatie van mijn beelden heb ik op LinkedIn gezet in de hoop ontdekt te worden door een profclub. Ik ben er heel blij mee dat dit is gelukt.”

Lees verder op KNVB.nl.

Foto: Jan van der Meijs (Westlandia)