In één keer raak: Winnende debutanten (9)

5 mei 2021 -

Over het algemeen hebben paarden even de tijd nodig om te wennen aan de kortebaan. Toch gebeurde het de afgelopen jaren regelmatig dat een debutant direct won. Wie waren deze deelnemers en hoe verging het ze verder? We doken 35 jaar terug in de tijd en maakten het volgende overzicht. Deel 9: van de gelukkige Willie Luciano tot de kansloze Le Dream.

Het kon niet anders dat Apella Cane de kortebaan van Schagen, op 1 september 2008 het decor van het Nederlands kampioenschap, ging winnen. De vierjarige merrie van trainer Aad Pools en eigenaar Peter Aleman verkeerde na overwinningen in Zandvoort, Wateringen, Santpoort en De Lier in een bloedvorm en was de grote favoriet.

Willie Luciano was juist een verre outsider. De vierjarige merrie stond voor haar debuut en was daarom vierde keus van trainer Cees Hetteling, die de koers over de Nieuwstraat als zijn thuiswedstrijd beschouwt. Staltoppers Neeroson en Winsome Bo Bo waren voor eerste man John de Leeuw en Way Out werd gereden door John Dekker. Wim van der Mespel had enkel een ritje met Timothy’s Way in het vooruitzicht en ontfermde zich daarom over Willie Luciano.

Lees verder op Kortebaandraverijen.nl.