Hoofddorp gaat met NK voor herkansing in 2020

24 november 2020 -

De Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp had in 2020 de eer om de strijd om het Nederlands kampioenschap te organiseren, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. Vrijwel alle kortebanen werden geannuleerd, dus ook de koers over de Kruisweg. De organisatie krijgt echter een herkansing en is voor 2021 opnieuw aangewezen als gastheer voor de nationale titelstrijd.

In 1850 werd er voor het eerst gekoerst in de Haarlemmermeerpolder. Voor de organisatie in Hoofddorp aanleiding om zich 170 jaar na deze historische kortebaan kandidaat te stellen voor het Nederlands kampioenschap van 2020. De stichting onder leiding van voorzitter Jos Koeckhoven kreeg de nationale titelstrijd toegewezen, maar zag alle plannen door de maatregelen omtrent het coronavirus in het water vallen.

Het Nederlands kampioenschap werd uiteindelijk op 29 augustus verreden op de drafpiste van Duindigt. Eliot Charisma won met Lindsey Pegram op de sulky en hield tijdens de finale Archange de Jiel met Hoofddorper John de Leeuw achter zich. De pupil van trainer Mark de Jong was in 2019 ook al de sterkste geweest op de Kruisweg (foto boven).

Lees verder op Kortebaandraverijen.nl.