Heel Vlieland wacht op het eerste doelpunt van VSV’31

1 februari 2020 -

Vlieland heeft sinds dit seizoen voor het eerst een voetbalclub met een standaardelftal. VSV’31 komt uit in de zondag vijfde klasse B. Dat elk begin moeilijk is, blijkt wel uit de cijfers. Na twaalf wedstrijden heeft het team nul punten en zelfs nog geen doelpunt gemaakt. Het aantal tegengoals van 99 is alleszeggend. Het resultaat is echter niet zaligmakend. Het opbouwen van de voetbalsport op het Waddeneiland is de doelstelling. Toch smacht iedereen naar de eerste goal.

Het hele weekend van Kerst Heida staat in het teken van de club. Sinds de winterstop is hij de trainer van de kersverse vijfdeklasser. Vanuit zijn woonplaats Harlingen maakt hij elke vrijdagmiddag de overtocht. “Ik pak de boot om 14.00 uur en ga daarna naar een hotel. Vervolgens trainen we om 19.00 uur en ga ik de volgende morgen om 7.00 uur weer terug. Ik ga dan aan het werk als machinist bij de NS. Wanneer we thuis spelen, pak ik op zondagmorgen weer vroeg de boot richting Vlieland. Spelen we uit, dan ga ik op eigen gelegenheid naar de wedstrijd toe.”

VSV’31 bestaat al bijna negentig jaar als sportvereniging. Sinds vorig jaar heeft de club jeugdvoetbal. Dit jaar is er een seniorenteam bijgekomen. “De club staat nog in de kinderschoenen. In eerste instantie wist niemand dat het met een standaardteam ook een gediplomeerd trainer moest hebben. Daarom ben ik er later bij gekomen.”

Lees verder op KNVB.nl.