Grote groep favorieten bij seizoensopening op Duindigt

13 juli 2021 -

De eerste kortebaan van het seizoen kent op voorhand geen grote favoriet. Bij afwezigheid van Eliot Charisma zijn het vooral de paarden van Stal de Groningers en Lindsey Pegram die donderdag op de Renbaan Duindigt lijken te gaan strijden om de winst. Bronco Boko is als baanspecialist een gevaarlijke uitdager.

Dat de kortebaan door de coronacrisis al twee jaar bijna helemaal stilstaat, vertaalt zich in het deelnemersveld en de favorieten. Het zijn nog steeds de paarden van 2019 die de meeste kans maken. De enige onzekerheid die er is, is hoe de paarden ervoor staan na een lange kortebaanloze periode.

Eerste favoriet

Vorig jaar waren de troeven van Stal de Groningers tijdens de Duindigt-kortebanen pas net weer in training. Voor 2021 heeft Michel Roggen het anders aangepakt. Vanaf maart hebben de meeste paarden de training weer opgepakt om nu goed voorbereid aan de start te verschijnen. Dit maakt Archange de Jiel met Rick Wester (als vervanger van John de Leeuw) voor ons de eerste favoriet. Ondanks de trainingsachterstand vloog hij vorig jaar naar een knappe tweede plaats tijdens de eerste Duindigt-kortebaan. Een maand later viel hij niet mee en werd hij tijdens de tweede omloop uitgeschakeld door Lordspirit. Achteraf bleek hij een probleem met zijn kniebanden te hebben. Na behandeling werd hij vervolgens knap vierde tijdens de 4,5 kilometer op Alkmaar. Wij verwachten dat hij er donderdag direct staat.

Lees hier verder op Kortebaandraverijen.nl.