Gemakkelijke avond voor sterk Jong Oranje in Wit-Rusland

4 september 2020 -

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatie goed hervat in het eerste duel na de coronabreak. In en tegen Wit-Rusland forceerde de ploeg vrijdagavond al snel de beslissing. Binnen tien minuten stond het 0-2 en had Nederland een man meer op het veld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-7.

Het was al bijna tien maanden geleden dat Jong Oranje voor het laatst in actie kwam. Op de Vijverberg versloeg de ploeg toen Engeland met 2-1 in een oefenduel. In de maanden daarvoor had het uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatie. Vier wedstrijden leverden twaalf punten op. Elk duel scoorden de mannen van Van de Looi minstens vier keer. In het voorjaar zou Jong Oranje de kwalificatiereeks hervatten. Toen brak echter de coronacrisis uit.

Sindsdien is alles anders. Het virus heeft de wereld en dus ook de voetbalsport op zijn kop gezet. Dit was vrijdagavond goed te merken. In het Stadion Torpedo in Zhodino was geen publiek aanwezig. Bovendien ontbraken in de Nederlandse selectie vier spelers die actief zijn in Duitsland. Zij voorkomen met hun afwezigheid dat ze bij terugkeer in quarantaine moeten.

Dan heb je ook nog de onrustige politieke situatie in Wit-Rusland en de tijdelijke overstap van Van de Looi naar het ‘grote’ Nederlands elftal vanwege het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona. Hierdoor zat Marcel Groninger vrijdagavond voor het eerst als tijdelijke eindverantwoordelijke op de bank. Hij gunde de debutanten Mitchel Bakker en Ryan Gravenberch een basisplaats.

Lees verder op OnsOranje.nl

Foto: KNVB Media