‘Elk hoofdstuk is weer groter dan het vorige’ – Tour de Tietema

11 november 2022 -

Bas Tietema had het altijd al in zijn hoofd en nu is het dan ook echt werkelijkheid geworden. Vanaf 1 januari 2023 is zijn eigen wielerploeg TDT-Unibet Cycling Team actief in het peloton. De 27-jarige YouTuber en wielrenner gaat echter voor meer. Hij wil sportieve stappen vooruit maken, koersen winnen en uiteindelijk uitkomen op het allerhoogste niveau.

Vorig jaar werd Tietema prof bij Bingoal Pauwels. Een stunt was het zeker, maar helemaal uit de lucht vallen kwam het niet. Hij had immers al een verleden als talentvol wielrenner. Vanwege huidproblemen moest hij echter een stop zetten op zijn sportieve ambities.

Nieuwe passie

Wielervideo’s maken voor YouTube met zijn vrienden Devin van der Wiel en Josse Wester werd na het opbergen van de fiets zijn nieuwe passie. Samen deden zij dat net even anders dan gebruikelijk en openden met hun humor deuren die voor anderen gesloten bleven. Zo maakten ze met hun video’s in de Tour de France flink wat vrienden in het peloton en kregen daardoor steeds meer voor elkaar. En dit had ook effect op het aantal volgers.
Foto: PR Tour de Tietema