Edgar Bijl en Nicky Siebert nemen afscheid van de fluit en de vlag

1 februari 2021 -

Edgar Bijl en Nicky Siebert hebben afgelopen weekend afscheid genomen van het scheidsrechterskorps van de KNVB. De eerste gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. De 51-jarige assistent-scheidsrechter Siebert geeft aan dat het vanwege zijn leeftijd steeds moeilijker is geworden om zich qua fitheid te meten met zijn jongere collega’s.

Als medewerker van een afval- en recyclingsbedrijf heeft Bijl onlangs een nieuwe functie met meer verantwoordelijkheid gekregen. Deze werkzaamheden zijn niet te combineren met het leiden van wedstrijden in het profvoetbal. “Mijn maatschappelijke carrière gaat voor. Dit biedt simpelweg meer zekerheid”, zegt Bijl.

Dubbel gevoel

Na afloop van zijn laatste wedstrijd FC Dordrecht – Roda JC had de scheidsrechter een dubbel gevoel. “Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen, maar ik vind het natuurlijk heel jammer om mijn scheidsrechterscarrière op te geven. Ik heb de afgelopen jaren veel mooie wedstrijden gefloten en ben ook over de grens in België en zelfs in Saudi-Arabië geweest. Ik ga het fluiten dan ook zeker missen.”

Bijl sluit niet uit dat hij in de toekomst nog iets met zijn ervaring gaat doen. “Ik ga op recreatief niveau weer voetballen bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Vooralsnog ga ik niet fluiten of scheidsrechters begeleiden, maar wie weet wat de toekomst brengt.”

Lees verder op KNVB.nl.

Foto: KNVB Media