Dit was de eerste seizoenshelft!

15 januari 2021 -

Nu de winterstop in volle gang is, is het een goed moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Daarin werd er vaak lustig op los gescoord, waren vele technische hoogstandjes te zien en was het bovenal bijzonder spannend op vele vlakken.

Het was ook een rare seizoenshelft, zonder publiek langs de velden. Bovendien lag de competitie tijdelijk stil vanwege de coronamaatregelen. Na een pauze van drie weken werd de Eredivisie vrouwen op vrijdag 30 oktober 2020 hervat.

Inmiddels hebben de acht clubs negen duels in de benen. Ajax staat aan kop met 24 punten, op de voet gevolgd door PSV (21 punten) en FC Twente (19 punten). Onderaan heeft VV Alkmaar het moeilijk. De ploeg wist nog niet te winnen, maar speelde wel drie keer gelijk. Excelsior (5 punten) en PEC Zwolle (6 punten) staan daar vlak boven.

Goalgetter

Jöelle Smits was dé goalgetter van de eerste seizoenshelft. Zij trof al dertien keer doel en staat daarmee op eenzame hoogte op de topscorerslijst. Rente Jansen staat met acht doelpunten op de tweede plaats. Nikita Tromp (Ajax), Vanity Lewerissa (Ajax), Naomi Hilhorst (PEC Zwolle), Kayleigh van Dooren (PSV) en Francisca Cardoso (SC Heerenveen) scoorden vier keer.

Lees verder op Vrouweneredivisie.nl.

Foto: KNVB Media