De toppers van het komende wereldbekerseizoen volgens Herbert Cool

24 november 2021 -

Het nieuwe wereldbekerseizoen biatlon begint zaterdag in het Zweedse Östersund. Het belooft opnieuw een spectaculaire strijd te worden op de diverse onderdelen en in het klassement. Het is bovendien een mooie opwarmer richting de Olympische Spelen in Peking. Commentator en voormalig biatleet Herbert Cool vertelt op wie je moet letten tijdens de live-uitzendingen op Eurosport en discovery+.

Biatlon is een prachtige sport die snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, concentratie en precisie op een wonderlijke wijze combineert. Wanneer de motor ook maar op één van deze punten hapert, ben je geklopt. Het is de kunst om langlaufend in de vrije stijl zo snel mogelijk de afstand af te leggen. De biatleten dragen een geweer van minstens 3,5 kilo op hun rug waarmee ze op een afstand van 50 meter vijf schijven moeten raken. Lukt dit niet? Dan krijgen ze afhankelijk van de discipline straftijd of een extra ronde aan hun broek.

In de wereldbeker staan de onderdelen individueel, sprint, achtervolging en massastart op het programma. Bovendien is er een klassement waarin alle disciplines meetellen. Ook strijden de teams tegen elkaar in een landenklassement en vinden er spectaculaire estafettes plaats in verschillende samenstellingen.

Lees verder op Eurosport.nl.