De doelman is de held bij strijdend Oranje Onder 17

14 februari 2023 -

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft dinsdag de laatste wedstrijd om de Algarve Cup gewonnen van Duitsland. De ploeg van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert boog in Lagos in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de laatste minuut van de blessuretijd stopte doelman Jur Schipper een strafschop en kroonde zich daarmee tot de held van de wedstrijd.

Na nederlagen tegen Spanje (3-0) en Portugal (2-1) had Nederland iets recht te zetten tegen de Duitsers, die tegen dezelfde opponenten één punt hadden gepakt. Een goed resultaat, en vooral een beter gevoel, was belangrijk met het oog op de beslissende fase van de EK-kwalificatie volgende maand in eigen land.

Kansen schaars

Tijdens de eerste helft van de afsluitende wedstrijd van de Algarve Cup waren de kansen schaars. De grootste mogelijkheid kreeg Onder 17 via een vrije trap. Doelman Alessandro Blazic had alle moeite met de inzet van aanvoerder Kees Smit.

De Duitse keeper was ook in de problemen gekomen bij een verkeerde terugspeelbal. De onbedoelde pass terug belandde naast het doel. Aan de andere kant zorgde Bence Dardai met een schot voor gevaar. Zijn inzet ging over.