Bijscholing als instrument voor nog betere trainers en coaches

11 november 2022 -

De KNVB zet zich in om bijscholingen voor trainers van alle niveaus aan te bieden in zeer uiteenlopende thema’s. Dit gebeurt zo veel mogelijk interactief in een kleine setting zodat de kans vergroot wordt om binnen een bepaald thema de diepte in te gaan. Ook de coaches van de vertegenwoordigende teams dragen hier hun steentje aan bij. Zo woonden afgelopen zaterdag ongeveer vijftig futsalcoaches de bijscholing bij van bondscoach Miguel Andrés Moreno.

Tim Lubout is namens de KNVB Academie verantwoordelijk voor het bijscholingsprogramma. Hij zag de voetbalbond de afgelopen jaren belangrijke stappen zetten. “We zijn zelf meer de regie gaan voeren. We willen niet alleen iets organiseren zodat de trainers hun punten kunnen halen, maar willen ze ook echt kwaliteit bieden om ze in een kleine setting van de docent én elkaar te laten leren.”

De KNVB heeft het aanbod flink opgeschroefd tot zo’n 70 tot 95 dagdelen per jaar. “Toen ik ben begonnen bij de KNVB hebben we eerst een onderzoek gedaan naar de behoeften van de trainers. Daarnaast ben ik zelf bij veruit de meeste bijscholingen aanwezig. Ik probeer zoveel mogelijk de signalen van de aanwezigen op te pakken en ga ook actief het gesprek met ze aan zodat ik weet wat er leeft. Vervolgens stem ik dit af met onder andere de voetbalinhoudelijke mensen binnen de KNVB Academie zodat we continu bijscholingen aanbieden van hoogwaardig niveau.”

Lees verder op KNVB.nl.

Foto: KNVB Media