Bastiaan Manschot reist door het land voor bevriende ex-voetballer

15 februari 2020 -

Bastiaan Manschot maakt zaterdag een net zo bijzondere als emotionele reis door Nederland. De enthousiaste liefhebber van het amateurvoetbal gaat met de auto langs alle zestien clubs die in 2015 in de zaterdag Topklasse speelden om geld in te zamelen voor zijn vriend Joey Snijders.

Het verhaal van Joey is bijzonder triest. Nadat hij in de jeugd voetbalde voor andere Vitesse, belandde hij via FC Omniworld en AGOVV Apeldoorn in het amateurvoetbal. De middenvelder / aanvaller kwam uit voor IJsselmeervogels en GVVV. Op zondag 15 februari 2015 ging het gruwelijk mis. Joey kreeg op de weg een hersenbloeding en sloeg met zijn auto over de kop. De ex-voetballer overleefde het ongeluk ternauwernood, maar lag maandenlang in coma en hield er een hersenbeschadiging aan over. Hij zal nooit meer de oude worden en slijt zijn dagen thuis in de door hem zo verfoeide rolstoel.
Nachtmerrie

Nu, op de dag af, vijf jaar later is de nachtmerrie nog niet ten einde. Deze week deed zijn vader Rob emotioneel zijn verhaal in het Amersfoorts Dagblad. “Toen Joey uit zijn coma ontwaakte, kon hij niets. Hij heeft vrijwel alles opnieuw moeten leren. Slikken, eten, praten. Hij zat toen in een revalidatiecentrum en kreeg hulp op maat.”

Lees verder op KNVB.nl.