AV DES biedt scholen Athletics Champs aan tijdens de Koningsspelen

16 mei 2023 -

Twee bassischolen in Eersel hebben tijdens de Koningsspelen kennisgemaakt met atletiek. AV DES hielp de Jakobusschool en Wereldwijs om deze sportieve dag in te richten volgens het concept Athletics Champs. Door in groepsverband op een laagdrempelige manier de onderdelen uit te voeren, zijn veel kinderen enthousiast geworden over de sport.

AV DES zit in de lift. Nadat de club uit Eersel zes jaar geleden bijna de jeugdtak moest sluiten vanwege een trainerstekort, is het enthousiasme weer helemaal terug. ‘Onze toenmalige voorzitter heeft de noodklok geluid en dat heeft geholpen. Een aantal ouders is vanaf nul begonnen met het trainersvak. Zij hebben de club weer helemaal doen opbloeien’, vertelt bestuurslid Joep Sterrenburg.

Nieuwe jeugdledenEn dus heeft de vereniging weer ruimte voor nieuwe jeugdleden. De organisatie van de Koningsspelen op het complex sluit daarbij aan. Het geeft AV DES de kans om te laten zien hoe leuk en veelzijdig atletiek is. De club ontving al eerder de basisscholen uit het dorp tijdens de Koningsspelen, maar toen was het aanbod voor de kinderen groter, omdat ook de hockey en voetbal op hetzelfde complex zijn gevestigd. Dit jaar vulde Wereldwijs de volledige dag met atletiek. De Jakobusschool koos voor een dagdeel. In de ochtend was de onderbouw aan de beurt. De groepen 5 tot en met 8 kwamen ‘s middags in actie. Beide scholen volgden het concept Athletics Champs, omdat dit het beste aansluit bij de leeftijd van de kinderen.

Lees verder op Atletiekunie.nl.

Foto: AV DES