Altena Road Runners: IJzersterk na jarenlang improviseren

4 januari 2024 -

Na 36 jaar gebruik te hebben gemaakt van de faciliteiten van sportverenigingen in de omgeving heeft Altena Road Runners eindelijk een eigen prachtige atletiekbaan. Dat de club uit Sleeuwijk jarenlang heeft moeten improviseren, betaalt zich nu uit in een kracht. De vereniging is buitengewoon creatief in het zoeken naar oplossingen. Bovendien is de bereidwilligheid om te helpen groot onder de leden. Dit heeft mede geleid tot een flinke toename van het aantal opgeleide trainers.

Bij Altena Road Runners blaast niemand hoog van de toren. De club bouwt stapje voor stapje aan iets moois. Steeds een beetje meer, mooier en beter. Plezier staat voorop en dan pas presteren. Hoewel dit natuurlijk ook prima samengaat.

De vereniging is het levende bewijs dat de weg der geleidelijkheid werkt. In 1987 begonnen als een loopgroepje om gezamenlijk te trainen voor het regionale loopcircuit is het nu een volwassen atletiekvereniging met volop groeimogelijkheden. Niets is de club komen uitwaaien. Een trouwe groep vrijwilligers stroopt al jaren de mouwen op. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Steeds meer leden en ouders sluiten zich aan en dragen hun steentje bij. De nieuwe atletiekbaan die in de zomer van 2023 is aangelegd, is een mooie beloning.

Lees hier verder op de website van de Atletiekunie.